TESTIMONI ALUMNI GSI

“Alumni - SKM Juruteknik Geospatial, Tahap 3
Dengan adanya skm geospatial saya telah berjaya dalam memasuki alam pekerjaan bidang geospatial ini. Di sarawak banyak keperluan pekerjaan dalam bidang ini dan tenaga kerja yang memerlukan sijil kemahiran dan sijil akademik/ professional yang berkaitan bidang. Terima kasih geomatika skill institute kerana memberi peluang kepada saya dalam menceburi bidang ini.”

Cornelia BeatrixDraughtwomen, Bahagian Lukisan

“Alumni - SKM Proses Kimpalan Arka, Tahap 3.
Bidang kemahiran membantu dalam pendedahan yang lebih baik kepada industri.”

Mohammad Hareez MuhammadJurukimpal

“Alumni - SKM Geomatika dan Ukur Tanah, Tahap 3
Drone Mapping & Surveying Drone Operating Skill
As a drone mapping and surveying professional, I can easily survey large territories or hard-to-reach sites to collect precise site measurements at every project step. By decreasing survey costs and turnaround time.”

Danish Hakim HanafiJurukur Aufa

“Alumni - DKM Pentadbiran Teknikal Senibina
Satu Penghargaan Bagi Saya Bergelar Sebagai Aumni GSI ,Banyak Pengetahuan Dan Ilmu Yang Saya Telah Pelajari Semasa Menuntut Di Sini.Ia Memberikan pengalaman bagi saya mendapatkan Peluang Pekerjaan dengan lebih yakin dan Baik”

Rusliyana RamliAdmin Property Developers

“Alumni - SKM Estetik, Tahap 3.
Top marks for the gsi and instructor. Overall the course is going to be very useful in my day to day job”

Norhidayah Ahmad FaizolBeauty Therapist, Harvest MedBeaute

“Alumni - SKM Pendididkan Awal Kanak-Kanak, Tahap 3
Syukur ke hadrat Ilahi diakhir pengajian dengan jayanya saya juga dianugerah sebagai pelajar terbaik program PAKK. Dengan kepercayaan dari Industri kepada saya, telah ditawarkan untuk bekerja sepenuh masa dengan menjadi Guru TASKA, di Stariy Wangsa Maju di mana bukan setakat bekerja menguruskan kanak-kanak Transit tapi saya diberi kepercayaan untuk bekerja dalam bidang Daycare sebelah petang , dan mengajar kanak-kanak 5 & 6 tahun. Dengan pengalaman dan kemahiran yang ada dipelajari dari program TVET, Geomatika ini saya ditawarkan dengan gaji yang tinggi RM1800 serta kepercayaan melaksanakan tugas sepenuhnya oleh majikan.”

Siti Masturina ZainuzzamanGuru Taska

“Alumni - SKM Senibina, Tahap 3
Pengalaman dan Ilmu semasa belajar di GSI-Geomatika Skill Institute Mendorong kemajuan sehingga memberikan hasil yang baik pada peluang perkerjaan saya pada masa kini”

Amirul Asyraf Abdul RahmanBIM Coordinator

“Alumni - SKM Senibina, Tahap 3
Bidang kemahiran yang telah saya ceburi di GSI-Geomatika Skill Institute sangat membantu saya dalam mengenalpasti bakat seni yang saya miliki sehingga saya Berjaya mendapatkan pekerjaan yang baik”

Ahmah Syaril Zainal

“Alumni - SKM Pemandu Pelancong
I had a great time being one of the participants of Geomatika Skills Institute SKM3 Tourist Guide Course. We have been trained to improve our knowledge, communication and commentary skills through daily presentation assignments, group assignments and exposure to real life situations through weekly technical visits at tourist attractions and destinations. We are also blessed to have our trainers whom are industry experts that has been very supportive in shaping us towards becoming a better tour guide. Overall, it was a great and enriching experience for me.”

Nurul Farehah Binti KaharSelangor Local Community Host, Freelance Designer & Entrepreneur

“Alumni - SKM Pelukis Pelan Senibina, Tahap 3
banyak ilmu di pelajari semasa belajar di belajar, ruang belajar yang selesa dan cantik malah banyak kemudahan yang di sediakan di kolej.
“Geomatika the best college””

Nurul Aida Ismahani Muhammad RasyidiDRAFTER

“Alumni - SKM Proses Kimpalan Arka, Tahap 3
Saya berterima kasih kepada GSI Perak kerana membuka peluang kepada anak muda terutama kepada saya untuk menceburkan diri dalam bidang kimpalan. Apa yang saya belajar semasa di GSI dapat dimanfaatkan ketika saya bekerja. Sekarang saya bekerja sebagai pengendali mesin kimpalan robotic, dimana kualiti kimpalan perlu dinilai dan dikawal agar memenuhi kehendak.”

Nur Imran RamliRobotic Welding Machine Operator

“Alumni - SKM Geomatika dan Ukur Tanah, Tahap 3
Surveyors, carrying out work in the field such as Engineering, Cadastral, Mapping, Strata and Hydrography.”

Ahamad Naufal Md NafiJurukur Teguh

“Alumni - SKM Estetik, Tahap 2.
banyak yang saya pelajar, dapat membantu saya dalam kerja seharian, tempat pembelajaran pun selesa dan pengajar mempunyai pengalaman yang luar.”

Nurul Jannah MazlanBeautician, Klinik Dr Sophia

“Alumni - SKM Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Tahap 3.
Saya Abusail dari Sandakan Sabah, Saya seorang lelaki tetapi kenapakah memilih kerjaya Pendidik Awal dan Program SKM3 Pendidikan & Asuhan Awal Kanak-Kanak. Bagi saya ia adalah program pendidkan yang boleh membawa saya pergi lagi jauh dalam bidang Pendidikan. Saya lelaki memang tidak logik nak bekerja di Taska, tetapi logiknya saya boleh sambung pengajian saya lebih mendalam dan tinggi lagi dengan berbekal asas Pendidikan awal kanak-kanak ini. Alhamdulillah saya trampil cemerlang SKM3 dan kini sambung pengajian dalam bidang VTO (Vocational Training Operation)di GSI juga,dimana ia adalah lesen untuk saya menjadi Pegawai Penilai (Tenaga Pengajar) dalam bidang Selepas Tamat VTO saya akan terus sambung bidang pengajian saya antara Diploma Pendidikan Awal Kanak-Kanak atau Bidang Psikology dengan asas Pendidikan yang diperolehi.”

Abusail Azili

“Alumni - SKM Pendidikan Awal Kanak-Kanak, Tahap 3.
Dengan kerjasama yang terjalin antara GSI dan TASKA AUZA, serta latihan amali yang diberi penempatan oleh Taska AUZA,kini selepas tamat pengajian saya ditawarkan bekerja dengan TASKA AUZA sebagai Guru Taska. Gaji yang ditawarkan juga agak lumayan iaitu RM1500 dengan latarbelakang SKM3. Bukan itu saja disini juga tempat saya meyiapkan latihan praktikal saya, sekaligus menawarkan saya peluang pekerjaa. Saya juga diberi kemudahan penginapan percuma dan kelonggaran masa untuk membantu saya meyambung pengajian kelak ke peringkat Diploma.Taska AUZA adalah rakan industri GSI yang banyak memuji pelatih-pelatih TVET-PAKK yang dihantar kepada mereka sangat berpengetahuan, displin dan berkemahiran dalam bidang. InsyaAllah saya juga akan usahakan untuk sambung ke peringkat Diploma dan pensijilan VTO di Geomatika juga.”

Farzimah KhoharGuru Taska

“Alumni - SKM Pemandu Pelancong, Tahap 3.
Saya merasa bersyukur di atas pengambilan saya kerana kursus ini membantu saya meningkatkan kemahiran saya dalam pemandu pelancong. Walaupun saya telah memiliki lesen Pemandu Pelancong Semulajadi Setempat, namun saya masih belum mempunyai keyakinan untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pemandu pelancong yang baik. Dengan kursus ini, menambah keyakinan saya dalam tugasan pemanduan pelancong.”

AziraPemandu Pelancong

“Alumni - SKM Pemandu Pelancong, Tahap 3.
Nama saya Jason Ng Liang Joo, saya mengikuti Kursus Pemandu Pelancong di Geomatika Skills Institue untuk intake bulan Jun 2022. Saya bekerja sebagai Technician dan saya mengambil kursus Tourist Guide sebagai minat dan pertukaran pekerjaan ke bidang pelancongan. Saya amat berterima kasih kepada tenaga pengajar Pn Siti dan Pn Bella di atas pengajaran,latihan,panduan dan perkongsian pengetahuan dalam meningkatkan ilmu dan kemahiran saya sebagai Pemandu Pelancong.Tugasan dan assignment yang diberikan amat membantu dan lawatan luar mingguan serta latihan praktikal dalam penyampaian boleh memberi keyakinan dan persediaan dalam dunia luar yang sebenar.Terima kasih juga pada Pn Nurul pihak admin yang juga sentiasa membantu dalam pengurusan kelancaran pelajar mengikuti kursus ini.Saya sarankan kepada mereka yang ingin mengikuti SKM Pemandu Pelancong Tahap 3, Geomatika Skills Institut adalah pilihan yang tepat anda.Terima kasih semua.”

Jason Ng Liang JooTechnician