Skip to main content

SKM PEMBUATAN DAN PENYEDIAAN MAKANAN

Graduan akan diterapkan dengan kemahiran kepimpinan, keupayaan pengurusan dan profesionalisme yang diperlukan untuk jawatan pengurusan peringkat permulaan. Gabungan latihan teori dan praktikal juga menyediakan graduan untuk kejayaan jangka panjang dan kemajuan kerjaya dalam industri.

Program ini membolehkan graduan mengaplikasi dan mengkaji semula prinsip pengurusan dan kemahiran teknikal yang berkaitan dengan industri untuk mewujudkan dan membangunkan profesional yang mampu melaksanakan pelbagai fungsi pengurusan dalam operasi kulinari dan menyediakan graduan yang seimbang dengan kesedaran teori dan pengalaman praktikal untuk meningkatkan kualiti industri masakan.

Tahap 2
1. Hygiene, Kitchen Safety And Food Handling
2. Cooking Technique
3. Stock, Soups And Hot Sauce Production
4. Main Course Production
5. Rice And Farinaceous Production
6. Appetizer Production
7. Breakfast Production
8. Dessert Production
9. Catering Set-Up Activities

Tahap 3
1. Hygiene, Kitchen Safety And Food Handling
2. Food Production Quantity And Quality Control
3. Catering Activities Coordination
4. Supervisory Administrative Functions
5. Basic Cost Control

  • Berumur antara 16 hingga 40 tahun
  • Warganegara Malaysia
  • Boleh membaca, mengira dan menulis.
  • Minat dalam bidang yang diambil.
  • Sihat fizikal dan mental
  • Chef Kulinari
  • Industri Perhotelan, Restoran, Kapal Pesiaran, Resort
  • Perniagaan berasaskan Makanan
  • Penghasilan Produk Makanan
  • Tenaga Pengajar
  • Penasihat berkaitan makanan
  • Sertakan Kod(+60) cth: 6019-12345678
  • cth. : atikah@gmail.com
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.