Skip to main content

SKM PEMBUATAN PASTRI

Graduan akan diterapkan dengan kemahiran kepimpinan, keupayaan pengurusan dan profesionalisme yang diperlukan untuk jawatan pengurusan peringkat permulaan. Gabungan latihan teori dan praktikal juga menyediakan graduan untuk kejayaan jangka panjang dan kemajuan kerjaya dalam industri.

Program ini membolehkan graduan mengaplikasi dan mengkaji semula prinsip pengurusan dan kemahiran teknikal yang berkaitan dengan industri untuk mewujudkan dan membangunkan profesional yang mampu melaksanakan pelbagai fungsi pengurusan dalam operasi pastri dan menyediakan graduan yang seimbang dengan kesedaran teori dan pengalaman praktikal untuk meningkatkan kualiti dalam idustri pastri.

Tahap 2
1. Safety, Health And Hygiene Practices
2. Batter And Dough Preparation
3. Filling And Creams Preparation
4. Pudding Preparation
5. Cookies Preparation
6. Malaysian Desserts And Kuih Preparation
7. Cakes Preparation
8. Pastry Product And Material Handling
9. Pastry Product Sales & Marketing
10. Soft And Hard Roll Preparation

Tahap 3
1. Confectionery Preparation
2. Frozen Dessert Items Preparation
3. Chocolate Product Preparation
4. Special Pastry Product Decoration
5. Pastry Product Innovation
6. Pastry Production Stock Control
7. Pastry Production Control

  • Berumur antara 16 hingga 40 tahun
  • Warganegara Malaysia
  • Boleh membaca, mengira dan menulis.
  • Minat dalam bidang yang diambil.
  • Sihat fizikal dan mental
  • Pastry Chef
  • Tenaga Pengajar
  • Kedai Pastri & Bakeri
  • Usahawan
  • Sertakan Kod(+60) cth: 6019-12345678
  • cth. : atikah@gmail.com
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.